23. mai 2011

Rabarbra


Tidlig denne våren viste jeg bilder av rabarbra spirer og
var spent på hvor stor den kom til å bli i år.
Vel - den er et monster, selv om den ikke tar hele hagen =)

Rabarbra fakta 2011;
Blomsten er 1m 76cm høy
I bredde er den 2,40m x 2,60m 
Telte 67 stilker
Høstet 10 stilker som veide 3233g 


Denne planten gir noen barndomsminner.
Husker veldig godt da vi med skrekk blandet fryd
dyppet de sure stilkene i en kopp med sukker.
N-y-d-e-l-i-g for en barne munn,
smaker ikke like godt nå lenger =)

Det jeg synes smaker like vidunderlig så den
gang, er mor sin lunkne rarbarbragrøt.
H-i-m-m-e-l-s-k!







Oppskift til 6 personer;



                       
1kg rabarbra
Ca 250grsukker
6dlvann
30gr  potetmel

Vask og rens rabarbraen for skinn og skjær den i små biter. 
Kok i vann sammen med den minste sukkermengden 
til rabarbraen har gått i stykker. 
Smak om det trengs mer sukker.
Rør potetmelet ut i litt kaldt vann, 
trekk gryta av varmen og rør i jevningen. 
Gi til slutt et raskt oppkok. 
Strø litt sukker på toppen for å hindre at det
danner seg en seig snerk, og avkjøl grøten. 
Server med melk.


Har du andre gode oppskrifter på rabarbra,
del de gjerne med meg!
Men pass deg for ikke å gå helt rabarbas =)

2 kommentarer:

  1. Lunka rabrabragrøt er den best sommer desserten!

    SvarSlett
  2. Å ja =)
    Ikke mye som topper den.

    SvarSlett