17. des. 2013

Glutenfri fruktkake


Julegleder og gode smaksminner 
 kommer til meg i denne fantastisk gode
fruktkaken jeg har fått av min mor.
Hun har laget den med glutenfritt mel, noe som gikk helt fint.
Det endret ikke noe på smak eller konsistens.

Gjør klar og hakk opp;
5dl nøtter; paranøtter, hasselnøtter og valnøtter.
0,5 kg frukt; dadler, fiken og aprikoser.
 (Vend litt mel i denne blandingen)

I en bolle blandes;
2dl glutenfritt mel(eller spelt)
1,5 dl sukker(evt. sukrin)
1ts bakepulver
1ts vaniljesukker

Start så med å piske 3 egg
Rør forsikitg inn frukt og nøtter
Tilsett gradvis melblandingen

Helles i en lang brødform
 og stekesi ovnen på nederste rille på 
150 grader i ca 1t 15min

La den avkjøle før du begynner å skjære.
Oppbevares i kjøleskapet
 og er super god hele julen igjennom.

Veldig kjekt å få i gave.
Minst like kjekt å gi!



Gled noen andre eller
Nyt nyt nyt!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar