8. des. 2013

Glutenfri / spelt pepperkaker




Jeg vil dele denne gode oppskriften på spelt pepperkaker som jeg fant i en artikkel på nettet. 
Den er veldig smakfull og enkel å lage. 
Den fungerte også helt supert til å lage
 glutenfrie pepperkaker av.
Bytt bare ut spelt melet med Toro lysblanding glutenfritt mel. 


2 ss mørk sirup
1/2 dl lønnesirup
1 dl økologisk melis
1/2 ts ingefær
1/2 ts nellik
1/2 ts kardemomme
1 ts kanel
50 g smeltet smør(melange uten melk og salt)
1 middels stort egg - også økologisk
1/2 ts bakepulver 
5 dl siktet speltmel/fint glutenfritt mel




Rør sirup, melis og krydder til jevn røre for hånd i en bolle.Deretter egg og smør.
 Bland bakepulver med mel og rør inn litt av gangen, forsiktig, til deigen blir jevn og myk.
(Sikt i det glutenfrie melet. Da klumper det seg ikke.)
Samle deigen til en kule og 
legg den rett på bakepapir på benken. 

Gni kjevlet med siktet speltmel og kjevle deigen ca. 2-3 mm tykk. Stikk ut pepperkakefigurer.
Fjern deigen mellom figurene uten å flytte dem,
 og la papiret gli over på stekeplaten.
 Stek ved 200 grader 7-8 minutter til fargen er passe. 
Gjenta operasjonen til all deigen er brukt opp. 

Jeg synes den blir best å jobbe med etter noen timer i kjøleskapet.Gjerne natten over. Deigen blir fort myk og jeg tar bare ut halve deigen om gangen. Hvis du har problemer med å flytte på figurene,
sett hele bakepapiret med figurene en liten stund i kjøleskapet.
 Den siste runden trykker jeg direkte på bakepairet som skal i ovnen.

Av denne oppskriften blir det to brett med små
 hjerter og stjerner.
Lykke til!


2 kommentarer:

  1. Disse kakene så utrolig gode ut, og jeg kan godt tenke meg at det duftet godt i huset.
    Veldig fint at det finnes glutenfrie oppskrifter!

    Klem Vivi

    SvarSlett
    Svar
    1. Heilt sant Vivi :-) Det duftet skikkelig jul. Klem tebage

      Slett