24. mai 2014

Glutenfri Kylling pai


Blir alltid glad når jeg lærer noen 
gode oppskrifter på glutenfri mat.
Denne oppskriften er det min mor som
 har "lappet" sammen og gjort til sin egen. 
Smaker kjempe godt og kan anbefales på det varmeste.

Oppskrift,  4 pers
Bunn:
180gr. lyst glutenfritt mel
1/2 ts salt
1 stor sp. laktosefri rømme
3ss cottage cheese
2ss vann

Eltes godt sammen, og trykkes i en pai form.
Prikk bunnen med gaffel og dekk den til med
plastfolie.
Settes så i kjøleskapet i 2 timer.

Fyll:
2 kyllingfileer skjæres i biter og stekes med salt og pepper
1 pk.bacon i biter stekes.
Sammen med små brokkoli buketter og
2 opphakkede vår løk, fordeles dette i formen.

Oppå dette skal det til slutt en blanding av
1 1/2 dl. laktosefri krem
1 1/2 dl laktosefri melk
3 egg
1/2 pose mozarello ost.

Resten av osten strøs på toppen.
Stekes midt i ovnen på 180-200 grader i ca 30 min.

La den avkjøle en stund før den serveres.
Godt med salat på siden, eller bare som den er.

Bon appetit!


1 kommentar: